9 valandą ryte, Alytaus „Volungės“ pagrindinės mokyklos penktų, šeštų, septintų ir aštuntų klasių mokiniai jau būriavosi sporto ir rekreacijos centro (ASRC) stadione. Apsirengę sportinius drabužius, jaunimas ruošėsi varžytis įvairiose rungtyse: 400, 600, 800 ir 1000 metrų distancijų bėgimas, šuolis į tolį įsibėgėjus, 30 metrų bėgimas iš eigos, futbolo kamuolio spardymas į vartus, krepšinio baudų metimai, „kvadrato“ žaidimas ir kamuoliukų mušinėjimas teniso kortuose.

Su rungtimis ir žaidynių eiga mokinius supažindino ASRC lengvosios atletikos treneris bei žaidynių vyriausias teisėjas – Vaidas Gumauskas. Taip pat vaikus pasveikino ir startą davė ASRC direktorius Tomas Stupuris kartu su „Volungės“ pagrindinės mokyklos direktoriumi Feliksu Džiautu. Pastarasis pabrėžė, jog būtina vaikus skatinti sportuoti, organizuoti įvairias žaidynes, kad mokiniai lengviau atrastų sau patinkančią sporto šaką, susipažintų su treneriais.

Prie sporto dienos iniciatyvos prisijungė ir visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, kuri dirba visoje Lietuvoje, įgyvendindama projektus ir iniciatyvas, kurios leidžia siekti ilgalaikių ir reikšmingų pokyčių vaikų gyvenimuose.

Po keleto valandų jau buvo apdovanojami greičiausi, taikliausi, šokliausi, ištvermingiausi mokiniai ir, žinoma, pati sportiškiausia mokyklos klasė. Ja tapo 6B, surinkusi daugiausiai medalių.

Pasak Tomo Stupurio, sportuojantys vaikai geriau mokosi, rečiau serga, lengviau bendrauja ir užmezga naujas pažintis, geriau planuoja savo dienotvarkę, tampa atidesni, išmoksta valdytis stresinėse situacijose, nekonfliktuoja su suaugusiais. Mūsų sporto centro bazės atviros visoms mokymo įstaigoms, tad kviečiame ir kitas mokyklas rodyti iniciatyvą, organizuotis panašias sporto žaidynes sporto rūmuose, stadione arba A. Matučio sporto bazėje.

Sporto dienos akimirkas fiksavo Mantas Radvilavičius:

Inoltre, l’acquisto di medicinali da una farmacia al di fuori degli Stati Uniti potrebbe avere conseguenze legali https://disfunzioneerettile.org/levitra.html
Le farmacie online forniscono farmaci e vitamine scontati della migliore qualità
https://disfunzioneerettile.org/cialis-generico.html

Come puoi trovare ulteriori informazioni su Internet?
Molto probabilmente sai già qualcosa in merito
https://disfunzioneerettile.org/viagra-generico.html
Ricorda che il viaggio verso uno stile di vita in forma è più simile a una prova